Swipe to the right

Förbered dig och din hund inför vintern

Förbered dig och din hund inför vintern

Nu närmar sig vintern med stormsteg och landskapet blir snart vitt och hundarna tokigt glada. Vintern kan givetvis innehålla många fantastiska dagar med hundaktiviteter så som pulka, snöbollskrig och friska, kalla morgnar. Men vintern medför även utmaningar som kräver att vi är rustade och välförberedda.

Vintern innebär först och främst kyla. Vi som har pälshundar är kanske bättre rustade än många andra, men det innebär inte att vi bekymmersfritt kan börja njuta av vintern. Pälsens fett är viktigt för att stå emot kylan och vinden, något som kan bättras på genom ett gott tillskott av Omega-3. Lika viktigt är att inte bada hunden för ofta då det urlakar det pälsfett som hunden själv byggt upp. Och om vi trots allt badar hundarna, är det av yttersta vikt att de hinner bli helt och hållet torra innan de åter igen släpps ut i kylan.

Förutom kyla innebär vintern salt på vägarna. Salt är gift för hundens tassar! De blir torra och spricker lätt – något som är vårt ansvar som hundägare att noga se efter! Innan promenader skyddas tassarna genom att bli smorda med vårdande salva. Efter promenader på saltade vägar sköljer vi av hundens tassar och smörjer gärna in dem igen med vårdande salva. När det gäller vägar som inte är saltade, är de ofta förrädiskt hala. Var försiktiga när ni släpper hundarna på isiga vägar – avvakta hellre till områden med lösare snö och mindre is. Bekymmersfri lek på is blir annars lätt förvandlad till svårbehandlade skador med lång rehabilitering.

Njut nu av vintern!

Andra artiklar i kategorin Hund

Päls & fällning hos hundar och katter

De flesta hundarna och katterna fäller, och det gör många av dom mer eller mindre året om. Det är i alla fall den medveten om, som har ansvar för att dammsuga i hemmet. Fällning hos hundar och katter är en naturlig process, eftersom var...

​Hur uppfostrar man bäst sin hund?

Hur uppfostrar man bäst sin hund så att den och resten av familjen kan få en härlig vardag tillsammans?