Swipe to the right

Förbered dig och din hund inför vintern

Förbered dig och din hund inför vintern

Nu närmar sig vintern med stormsteg och landskapet blir snart vitt och hundarna tokigt glada. Vintern kan givetvis innehålla många fantastiska dagar med hundaktiviteter så som pulka, snöbollskrig och friska, kalla morgnar. Men vintern medför även utmaningar som kräver att vi är rustade och välförberedda.

Vintern innebär först och främst kyla. Vi som har pälshundar är kanske bättre rustade än många andra, men det innebär inte att vi bekymmersfritt kan börja njuta av vintern. Pälsens fett är viktigt för att stå emot kylan och vinden, något som kan bättras på genom ett gott tillskott av Omega-3. Lika viktigt är att inte bada hunden för ofta då det urlakar det pälsfett som hunden själv byggt upp. Och om vi trots allt badar hundarna, är det av yttersta vikt att de hinner bli helt och hållet torra innan de åter igen släpps ut i kylan.

Förutom kyla innebär vintern salt på vägarna. Salt är gift för hundens tassar! De blir torra och spricker lätt – något som är vårt ansvar som hundägare att noga se efter! Innan promenader skyddas tassarna genom att bli smorda med vårdande salva. Efter promenader på saltade vägar sköljer vi av hundens tassar och smörjer gärna in dem igen med vårdande salva. När det gäller vägar som inte är saltade, är de ofta förrädiskt hala. Var försiktiga när ni släpper hundarna på isiga vägar – avvakta hellre till områden med lösare snö och mindre is. Bekymmersfri lek på is blir annars lätt förvandlad till svårbehandlade skador med lång rehabilitering.

Njut nu av vintern!

Andra artiklar i kategorin Tips

Hund- sommarvärme, solsting och vattenintag

Vi svenskar älskar sommar och sol och vi njuter gärna av varma dagar. Men hur är det med våra hundar? Hur har våra hundar det när vädret blir varmt? Vad är viktigt att veta, för att våra hundar ska ha det så bra som möjligt på varm...

Introduktion till klickerträning

För sig själv är klickaren bara en liten plastsak, som kan framkalla dubbla klickljud, medan begreppet klickerträning innebär att tränaren använder shapingtillgång till inlärning av nya övningar. Träningsmetoden bygger påB. F. Skinn...