SPARA UPP TILL 30% VID KØP AV 2 x 8 ELLER 12 KG OLIVERS FODERSÄCKER

Vilket foder skall man välja?

VILKET FODER SKA MAN välja?

Kära hundägare, om det är första gången du väljer OLIVER’S hundfoder så vill vi gärna hjälpa dig att välja rätt.

Vi erbjuder ett brett sortiment av utsökt hundfoder för hundens alla livsstadier, med andra ord så har vi foder för valpar, vuxna hundar och lite äldre hundar.

Hos oss kan du även handla specialfoder för hundar med särskilda behov. Vi är övertygade om att vi kan hjälpa dig att hitta rätt produkt för din hund. Det är enkelt och tryggt att handla hos oss och skulle inte fodret falla din hund i smaken så hjälper vi till med en snabb & kostnadsfri retur!

OLIVER'S erbjuder både spannmålsfritt foder (vår GRAIN FREE-serie) och foder som innehåller en hälsosam mix av spannmål (vår CLASSIC-serie).

Många av OLIVER'S produkter (STARTLARGE BREED STARTADULT CHICKENADULT LAMBADULT FISHACTIVEWEIGHT CONTROL, SENIOR) finns också i en GRAIN FREE variant som är fri från både spannmål och gluten. Alla dessa produkter ger en balanserad näring av mycket hög kvalitet samt är lämpliga för friska hundar och hundar som inte tål gluten eller spannmål. Kolhydratskällor i våra spannmålsfria (GRAIN FREE) produkter är potatis, ärter och sötpotatis i LAMB GRAIN FREE.

OLIVER'S CLASSIC varianter (START, LARGE BREED START, ADULT CHICKEN, ADULT LAMB, WEIGHT CONTROL, SENIOR) är en balanserad kost av mycket hög kvalitet. Kolhydratskällor i CLASSIC-produkter är potatis, ärtor, havre, ris, durra och hirs. Alla CLASSIC-sorter innehåller 3-6 av dessa ingredienser.

Allt hundfoder från OLIVER'S innehåller våra välkända OLIVER’S BOOSTS - ingredienser som gynnar din hunds hälsa:

OLIVER'S TRIPLE FIBERPLAN - ärtfibrer, betfibrer och cikoria

OLIVER'S FLEX C - glukosamin och kondroitin

OLIVER'S OMEGA 3 BOOST - fiskolja

OLIVER'S DIGESTION BOOST - aktiva fibrer (FOS, MOS)

OLIVER'S AURA BOOST – fullt av naturliga och biologiska antioxidanter

Allt vår foder är gjort på ingredienser av bästa kvalitet. På OLIVER'S tillsätter vi inga konstgjorda färgämnen, smaker eller konserveringsmedel i vårt foder.

Valpar och unga hundar

För växande hundar med en vuxenvikt på upp till 15 kg erbjuder vi START, och LARGE BREED START för hundar med en vuxenvikt på över 25 kg.

För hundar som har en vuxenvikt på mellan 15 och 25 kg rekommenderar vi att man börjar med START tills valpen är 3 till 4 månader gammal för att sedan gå över till LARGE BREED START.

Våra produkter för unga, växande hundar är utvecklade för att säkerställa att din valp får en sund och harmonisk utveckling under uppväxten. Både START och LARGE BREED START är rika på kyckling, kalcium och fosfor i en välbalanserad mängd. Utfodra din valp med OLIVER'S hundfoder så får den i sig alla de näringsämnen som behövs under uppväxtperioden. Vårt valpfoder och foder för unga hundar innehåller ingredienser som till exempel: fiskolja samt aktiva fibrer, vilket gynnar valpens hälsa.

 Vi rekommenderar att du använder START /LARGE BREED START under  hundens hela uppväxtperiod. När valpen är vuxen kan du byta till det vuxenfoder som passar bäst för din hundras.

START och LARGE BREED START finns både som GRAIN FREE och CLASSIC.

Mer information om varje produkt hittar du här:

START GRAIN FREE

START CLASSIC

LARGE BREED START GRAIN FREE

LARGE BREED START CLASSIC

Vuxna hundar

För vuxna hundar erbjuder vi flera olika alternativ eftersom vi vet att olika hundar har olika behov. Vi erbjuder foder som är baserat på kyckling, lamm och fisk. Vi erbjuder även WEIGHT CONTROL, en "light"-variant för hundar som har tendens till övervikt och ACTIVE, en variant för hundar i behov av ökat energiintag.

Alla varianter av vårt foder är balanserad kost dvs. de innehåller alla de viktigaste näringsämnena som din hund behöver - plus extra näringsämnen som vi vet gynnar din hunds hälsa (OLIVER’S BOOSTS).

ADULT CHICKEN GRAIN FREE och CLASSIC

Våra populäraste foderval. ADULT CHICKEN har ett mycket högt innehåll av kyckling samt en välbalanserad kombination av alla viktiga näringsämnen som fettsyrorna omega-3 och omega-6, som din hund behöver varje dag. Detta är anledningen till att ADULT CHICKEN är en storfavorit hos många hundar och hundägare.

Välj mellan ADULT CHICKEN GRAIN FREE och ADULT CHICKEN CLASSIC

ADULT LAMB GRAIN FREE och CLASSIC

Vår idé om ett lättsmält och välsmakande foder av hög kvalitet med lamm som den enda källan till animaliskt protein. Ett populärt val för hundar som tycker om lamm, hundar med känslig matsmältning, samt hundar som inte tål andra typer av vanliga animaliska proteinkällor, som t.ex. kyckling (fågel), nötkött eller fläsk.

Läs mer om  ADULT LAMB GRAIN FREE och ADULT LAMB CLASSIC

ADULT FISH GRAIN FREE

Komplett och välbalanserat kvalitetsfoder för vuxna hundar med fisk som den enda källan till animaliskt protein. ADULT FISH har ett högt innehåll av fisk, fiskolja och fettsyran omega-3, innehåller glukosamin och kondroitin och har ett högt innehåll av fettsyrorna omega-3 samt omega-6. ADULT FISH uppfyller därmed de krav som ställs på ett "ledfoder" för hundar. Detta foder kan också användas för hundar som är intoleranta mot andra vanliga animaliska proteinkällor, som t.ex. kyckling (fågel), nötkött eller fläsk.

Läs mer om ADULT FISH GRAIN FREE

ACTIVE  GRAIN FREE

Vårt ACTIVE-foder är skapat för vuxna hundar med ett högre behov av energiintag. Rekommenderas för jakthundar, polishundar, tävlingshundar, aktiva vuxna hundar, dräktiga och digivande tikar, hundar med dålig aptit, kräsna hundar samt underviktiga hundar. Kan användas som permanentfoder eller under korta perioder. ACTIVE har ett högt innehåll av kyckling, en ökad mängd fett samt innehåller alla de näringsämnen som din hund behöver varje dag.

Läs mer om ACTIVE GRAIN FREE

WEIGHT CONTROL GRAIN FREE och CLASSIC

WEIGHT CONTROL ger en välbalanserad näring för vuxna och äldre hundar som är mindre aktiva och/eller tenderar att ganska lätt gå upp i vikt. Detta foder är även idealiskt för hundar som har svårt att uppnå en bra "mättnad”, hunden kan då inta större måltider. WEIGHT CONTROL har en hög halt av kyckling samt en något ökad mängd fibrer och mindre fett.

Läs mer om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE och WEIGHT CONTROL CLASSIC 

Äldre hundar 

Vissa äldre hundar kan vara mycket aktiva ganska sent i livet, medan andra blir mindre rörliga och därmed tenderar att gå upp i vikt. Just av den anledningen erbjuder vi två olika fodersorter för äldre hundar. Det är väldigt viktigt att välja rätt foder – vi kan hjälpa dig att hålla din hund sund och frisk så länge som möjligt.

En del äldre hundar lider av kroniska sjukdomar och nedsatta funktioner. Om din hund tillhör denna målgrupp så rekommenderar vi att du följer veterinärens anvisningar när det gäller val av foder.

SENIOR GRAIN FREE och CLASSIC

Vårt utbud för äldre hundar som är friska och aktiva. SENIOR har ett högt innehåll av kyckling och protein och bidrar därmed till att upprätthålla hundens muskelmassa. Fodret innehåller alla nödvändiga näringsämnen som äldre hundar behöver varje dag.

Läs mer om SENIOR GRAIN FREE och SENIOR CLASSIC

WEIGHT CONTROL GRAIN FREE och CLASSIC

WEIGHT CONTROL är ett komplett och välbalanserat foder för hundar i vuxen ålder och äldre hundar som är mindre aktiva och/eller tenderar att lätt gå upp i vikt. Denna fodersort är även idealisk för hundar som har svårt att uppnå god mättnadskänsla. Hunden kan alltså få äta något större portioner av detta foder än ett "vanligt" foder.

Läs mer om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE och CLASSIC