SPARA UPP TILL 35% PÅ ALLT OLIVERS CLASSIC

Leksaker & Tillbehör

HOS OLIVERS hittar du ett stort urval av hundleksaker av högsta kvalitet. Vi har hundleksaker i många olika former, färger och material för både stora och små hundar. Allt från HYPER HYPER FLING BOLLKASTARE - att kasta tennisbollen riktigt långt med, solida gummibollar med svans som rullar och studsar oregelbundet, mjuka frisbees i tuggvänligt material, rejäla tuggrep med knutar som din hund kan dra och tugga på, till roliga nalledjur i latex. Vi har också mjuka hundleksaker för hundar som älskar att bära dem i munnen. De flesta hundleksakerna från Olivers är tillverkade av material som tål att tvättas.

Bra hundleksaker håller hunden pigg och frisk.  

Hundar älskar att leka, både med andra hundar, med dig men också med sig själva. Bra hundleksaker är därför ett måste om du har en hund, så att hunden inte börjar hitta på egna leksaker att leka med och tugga på som till exempel dina skor etc. Det är viktigt att hunden alltid har tillgång till en leksak så att den inte blir “för kreativ”. Se därför till att alltid ha några olika hundleksaker så att hunden alltid har något att leka och sysselsätta sig med. Hundar behöver fysisk och mental stimulans för att må bra, gärna genom aktiva utmaningar och uppgifter som stimulerar hjärnan och all de fem sinnena.

Naturligtvis finns det stor skillnad mellan olika hundrasers behov av fysisk och mental stimulans. Till exempel är Border Collien speciellt avlad för att hålla reda på stora fårhjordar, springa långa sträckor och den har ett naturligt behov av att arbeta hårt både fysiskt och mentalt i flera timmar varje dag, medan t.ex. många Mastiffraser föds upp för ett mer stillastående "arbete" som vakthund. Det är viktigt att påpeka att även de hundraser som inte kräver mycket daglig motion ändå har ett behov av mental stimulans samt att få komma ut och gå några gånger om dagen.

Hundleksaker är mycket viktiga för hundens psyke

Aktiviteter som stimulerar hunden mentalt kan utföras både inomhus och utomhus. Om vädret är dåligt kan du till exempel göra några övningar hemma i vardagsrummet där hunden dessutom inte kommer att distraheras av andra passerande hundar. Tänk på att din hund blir snabbare utmattad av mental träning, så börja med några minuter åt gången och öka sedan gradvis. OLIVER'S har flera olika sorters hundleksaker som stimulerar din hund mentalt bl.a. KONG ORIGINAL, en robust hundleksak av naturgummi som studsar helt oförutsägbart när man leker apport och som kan fyllas med hundgodis. Det är viktigt att du som hundägare tar ansvar för din hunds leksaker och med jämna mellanrum tittar efter t.ex. sprickor, flisor, lösa bitar eller om hundleksaken på något sätt är trasig och kan skada din hund. Se också till att regelbundet rengöra hundens leksaker, speciellt de som kan fyllas med hundgodis. Slutligen är det väldigt viktigt att du köper hundleksaker av rätt storlek för just din hund då alltför små hundleksaker kan sväljas och orsaka skador i magsäck, tarmar och i värsta fall leda till kvävning.