SPARA UPP TILL 35% PÅ ALLT OLIVERS CLASSIC

Våtfoder

Därför ska du välja våtfoder för katter

Djurägare har blivit allt mer medvetna när det gäller husdjurens kost. Tidigare köpte de flesta det billigaste alternativet i närmsta matvaruaffär. I takt med att vi har fått upp ögonen för vår egen hälsa och hur viktig kosten är för människokroppen, desto mer upplysta har vi även blivit när det gäller husdjurens kost. När det gäller mat till katten ska du satsa på ett blött foder. Våtfoder för katter har många fördelar. Dels innehåller våtfoder för katter en högre kötthalt än torrfodret, men det gör också att katten får i sig mer vätska. Många katter dricker nämligen alldeles för lite. Ett ord som ofta förekommer bland kattägare är BARF. BARF betyder ”Biologiskt Anpassad Rå Föda”. Vissa våtfoder för katter passar utmärkt att ge till de husdjur som följer denna kost. På nätet går det att handla alla typer av kattmat. Oliver’s Petfood har allt som behövs för att katterna ska må bra och få i sig de viktiga näringsämnena.

Att välja rätt våtfoder för katter

Katter är riktiga finsmakare. Passar det inte deras smaklökar så kommer de att vägra äta. Eventuellt att de tar en bit i munnen och spottar demonstrativt ut den för att verkligen visa att det inte var gott. Som nybliven kattägare kan det därför vara en idé att köpa ett nybörjarset. Dessa set innehåller allt som behövs till husets nya chef. Du kan köpa dessa set på Oliver´s Petfood. När du sedan lärt känna din katt så vet du vad den tycker om. Passar lamm, kyckling, lax eller räkor? På Oliver´s Petfood hittar du alla smaker som faller den kräsnaste gourmanden på tungan.

Att välja rätt våtfoder för katter är viktigt för kattens välbefinnande. Alla katter är unika individer och har olika förutsättningar. Idag lider många katter av övervikt på grund av sin livsstil. Fetma leder till en rad följdsjukdomar och är skadligt för katten. De katter som löper störst risk att utveckla fetma är kastrerade hanar. Idag finns ett stort utbud av våtfoder för katter på Oliver´s Petfood för att kunna möta efterfrågan. Läs innehållsförteckningen och anpassa kosten efter din katt. Är det en innekatt, en kattunge eller en gammal katt? Olika perioder i livet kräver olika mängder av olika näringsämnen. Exempelvis behöver en kattunge som växer mer fett i kosten än en vuxen katt.

Ett bra våtfoder för katter

Det finns alltså inget våtfoder för katter som passar alla individer, precis lika lite som det finns en maträtt som passar alla människor. Däremot så finns det våtfoder och kattmat som är bättre än andra. Exempelvis har det uppmärksammats mycket om spannmålens skadliga effekter på våra husdjur. Deras tarmar är inte utvecklade för att äta mycket spannmål. Därför erbjuder Oliver´s Petfood flera varianter av kattmat utan spannmål. En frisk katt har en glansig päls och är aktiv. En katt som matvägrar kan få fettlever efter bara ett par dygn. Maten är det viktigaste för att din älskling ska må bra. Våtfoder för katter från Oliver’s Petfood innebär att katten får i sig allt den behöver från katternas kostcirkel. Komplimentera gärna med en godbit då och då.