SPARA UPP TILL 35% PÅ ALLT OLIVERS CLASSIC

Vilket foder skall jag välja?

Kære Katteejer,

Hvis det er første gang, du skal vælge et OLIVER’S foder til din kat, vil vi gerne hjælpe dig på vej. Vi har et lækkert sortiment af kattefoder til alle livsstadier. Vi har også fodervarianter, som du kan vælge, hvis din kat har ”specielle behov”. Så vi er sikre på, at vi kan hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige produkt til netop din kat. Der er ingen risiko ved at bestille vores foder, da der er garanti på alle vores produkter. Falder vores foder ikke i din kats smag tager vi selvfølgelig foderet retur – kvit og frit.

OLIVER’S tilbyder både kornfrit tørfoder (vores GRAIN FREE serie) samt tørfoder, der indeholder korn (vores CLASSIC serie).

Vi har 2 produkter til katte i vores GRAIN FREE serie: CHICKEN GRAIN FREE og WEIGHT CONTROL GRAIN FREE. Disse produkter er afbalanceret fuldfoder af høj kvalitet, og er både velegnede til sunde og raske katte samt til katte, som ikke tolererer gluten eller kornprodukter, da produkterne både er glutenfri og kornfri. Kulhydratkilderne i GRAIN FREE produkterne er kartoffel og ærter. Vi har også haft specielt fokus på opretholdelse af sunde urinveje hos katte, da vi formulerede vores kornfri varianter.

 

VÄGLEDNING FÖR VAL AV RÄTT FODER FÖR KATTER

Kära kattägare,
Om det är första gången som du väljer OLIVER’S foder till din katt så vill vi gärna hjälpa dig att välja rätt.
Vi erbjuder ett brett sortiment av läckert kattfoder för kattens alla livsstadier. Vi tillhandahåller även specialfoder för katter med särskilda behov.
Förutom att vi gärna hjälper dig att hitta rätt produkt för just din katt så är det dessutom enkelt och tryggt att handla hos oss. Skulle inte maten falla din katt i smaken så hjälper vi till med en snabb & kostnadsfri retur!

OLIVER'S erbjuder både spannmålsfritt foder (vår GRAIN FREE-serie) och foder som innehåller en hälsosam mix av spannmål (vår CLASSIC-serie).

Vår GRAIN FREE-serie för katter består av 2 varianterCHICKEN GRAIN FREE och WEIGHT CONTROL GRAIN FREEDessa två varianter innehåller välbalanserad näring av mycket hög kvalitet och är lämpliga för friska och pigga katter som inte tål gluten eller spannmål då dessa är gluten- samt spannmålsfria. Kolhydratskällorna i våra spannmålsfria (GRAIN FREE) produkter är potatis och ärter. Vårt spannmålsfria foder är dessutom välkänt för sin positiva effekt på att upprätthålla hälsosamma urinvägar hos katter, detta har vi lagt extra fokus på när vi utvecklade kattfodret.

 

Alla OLIVER`S spannmålsfria produkter för katter innehåller våra välkända OLIVER’S BOOSTS - ingredienser som gynnar din katts hälsa:

 • OLIVER'S TRIPLE FIBERPLAN - ärtfibrer, betfibrer och cikoria
 • OLIVER'S FLEX C - glukosamin och kondroitin
 • OLIVER'S OMEGA 3 BOOST - fiskolja
 • OLIVER'S DIGESTION BOOST - aktiva fibrer (FOS, MOS)
 • OLIVER'S AURA BOOST – fullt av naturliga och biologiska antioxidanter

OLIVER’S CLASSIC är ett välbalanserat kattfoder av mycket hög kvalitet. Kolhydratskällorna i våra CLASSIC- produkter är ris och majs. Precis som de spannmålsfria produkterna innehåller våra CLASSIC- produkter ingredienser som fiskolja och prebiotiska fibrer FOS och MOS, allt detta för att gynna din katts hälsa.

OLIVER`S kattfoder är gjort på de bästa ingredienserna av mycket hög kvalitet. Vi på OLIVER`S tillsätter naturligtvis inga konstgjorda färgämnen, smaker eller konserveringsmedel i vårt foder.


Kattungar

En kattunge växer och utvecklas lika mycket under sitt första år som ett barn gör under sina första 15 år. Just därför är det oerhört viktigt att välja rätt foder till kattungar i den känsliga växtperioden.

När du ska välja foder till din kattunge så finns det några viktiga saker du bör tänka på: 

 • Fodret måste vara välbalanserat med viktiga näringsämnen för optimal fysisk tillväxt och utveckling.
 • Det är viktigt att måltiden blir en positiv upplevelse för kattungen, fodret ska med andra ord vara välsmakande utan att behöva kompromissa med innehållet av viktiga näringsämnen.

Vi vill uppmärksamma på att en frisk kattunge ska vara smal och välproportionerad. Övervikten beror oftast på kattungen får i sig mer kalorier än vad den förbränner. Det är väldigt viktigt att undvika övermatning då övervikten kan vara skadlig och ge påfrestningar på lederna.

K ITTEN CLASSIC är en välbalanserad kost för kattungar och gravida/digivande katter, den innehåller en korrekt och välbalanserat mängd energi, protein, essentiella aminosyror, kalcium och fosfor. Så länge din kattunge växer så rekommenderas vår KITTEN-serie. Därefter rekommenderar vi att man går över till ett komplett och välbalanserat foder för vuxna katter.

Läs mer om KITTEN CLASSIC här


Vuxna katter

Katter är köttätare och behöver ett lättsmält foder med hög proteinhalt. Därför är det viktigt att välja en välbalanserad kost av hög kvalitet med rikligt innehåll av animaliska proteiner. Fodret måste passa kattens livsstil, vanor och aktivitetsnivå. Det ska innehålla optimala mängder av alla näringsämnen som katten behöver - varken för lite eller för mycket. Därför kan kattfoder med precis rätt blandning av alla viktiga näringsämnen bidra till att katten är sund och frisk.

Det är mycket viktigt att förebygga övervikt eftersom övervikt i sig är skadligt för kattens hälsa, och man vet att överviktiga katter löper en ökad risk att utveckla andra hälsoproblem som till exempel urinvägsproblem. Den korrekta dagliga mängden foder är den mängden som får katten att bibehålla sin idealvikt.

När man väljer foder till steriliserade och kastrerade katter är det viktigt att tänka på flera faktorer: fodrets kalorimängd, magnesiumhalten, hur lättsmält fodret är samt vilken inverkan det har på mängden urin och urinens pH-värde  (surhet).

OLIVER’S  spannmålsfria fodervarianter för vuxna katter, CHICKEN GRAIN FREE och WEIGHT CONTROL GRAIN FREE innehåller rikligt med animaliska proteiner och resulterar i ett pH-värde hos urinen på mellan 6,1 och 6,5. Båda sorterna är lättsmälta och har ett kaloriinnehåll på 400 kcal/100g och 350 kcal/100g som passar utmärkt för de allra flesta steriliserade och kastrerade katter.

Båda sorterna kattfoder är tillverkade med mycket låg magnesiumhalt - CHICKEN GRAIN FREE har en magnesiumhalt på endast 0,06 % och WEIGHT CONTROL GRAIN FREE har en magnesiumhalt på endast 0,07 %.

Läs mer om CHICKEN GRAIN FREE här                  Läs mer om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE här

                                                 

 

OLIVER’S CHICKEN CLASSIC och FISH CLASSIC är välbalanserat foder av mycket hög kvalitet för vuxna katter. Vår smakvariant CHICKEN CLASSIC är ett bra val för katter som älskar kyckling. Den primära proteinkällan är kyckling och de sekundära proteinkällorna är fisk och ägg. Vårt alternativ för katter som älskar fisk heter FISH CLASSIC, detta foder har ett mycket högt innehåll av fisk och ett lägre innehåll av kyckling.

Läs mer om CHICKEN CLASSIC här                        Läs mer om FISH CLASSIC här

                                   

Ytterligare råd för att minska risken för urinvägsproblem hos katter så som bildandet av kristaller och sten i kattens urinvägar:

Låt din katt ha fri tillgång till sitt foder alternativt dela upp fodret i många små portioner som ges under dagens lopp.

Om du märker att kattens urin behöver spädas ut och öka i volym så kan du välja våtfoder som en del av kattens dagliga matintag. Katter som får våtfoder som en del av sitt dagliga matintag får en mindre koncentrerad urin samt en ökad urinmängd jämfört med katter som endast äter torrfoder.

Självklart måste katten alltid ha fri tillgång till färskt vatten, placera gärna ut några vattenskålar på olika ställen i hemmet.

Äldre katter

Under en ganska långt tid har man rekommenderat att äldre katter bör äta en kost med reducerad mängd protein och fosfor. Anledningen till detta var att man trodde att det skulle vara bättre för kattens njurar då det är inte är helt ovanligt att äldre katter lider av njursjukdomar. En kost med reducerad mängd av dessa näringsämnen skulle alltså minska risken för njurproblem.

Nu för tiden vet vi bättre! Att använda foder med reducerad proteinhalt rekommenderas inte längre för äldre katter som är friska. Det är till och med så att den här typen av kost kan på långt sikt faktiskt ha en negativ inverkan på äldre katters hälsa,  bland annat på deras muskelmassa.

Är du lycklig ägare till en äldre katt som är frisk, pigg, smal och aktiv så rekommenderar vi att du fortsätter med vårt foder för vuxna katter - CHICKEN GRAIN FREECHICKEN CLASSIC eller FISH CLASSICAlla dessa sorter är lättsmälta och innehåller ordentligt med protein.

Korrekt utfodring med WEIGHT CONTROL GRAIN FREE minskar risken för övervikt som kan vara skadligt för kattens hälsa - precis som hos människor.

Läs mer om CHICKEN GRAIN FREE här                 Läs mer om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE här

                                                 

Läs mer om CHICKEN CLASSIC här                                            Läs mer om FISH CLASSIC här

                                                   

Äger du en äldre katt som lider av en kronisk sjukdom, som till exempel en njursjukdom, rekommenderar vi att du kontaktar din veterinär och får råd om rätt kost för just din katt.

Alle OLIVER’S kornfri produkter til katte indeholder fersk kylling samt vores velkendte OLIVER’S BOOSTS – ingredienser, som vi mener gavner din kats sundhed:

 • OLIVER’S TRIPLE FIBERPLAN – ærtefibre, roefibre og cikoriefibre
 • OLIVER’S FLEX-C - glukosamin og chondroitin
 • OLIVER’S OMEGA-3 BOOST – fiskeolie
 • OLIVER’S DIGESTION BOOST – funktionelle fibre mm. (FOS, MOS)
 • OLIVER’S AURA BOOST – med naturlige biologiske antioxidanter 

 

OLIVER’S CLASSIC varianter er ligeledes afbalanceret fuldfoder af høj kvalitet. Kulhydratkilderne i CLASSIC produkterne er ris og majs. Ligesom i de kornfri produkter indeholder vores CLASSIC produkter ingredienser, som vi mener gavner din kats sundhed, nemlig fiskeolie samt de præbiotiske fibre FOS og MOS.

OLIVER’S kattefoder er fremstillet af de bedste ingredienser af høj kvalitet, og hos OLIVER’S tilsætter vi naturligvis ingen kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler til vores foder.


Killinger

En killing vokser og udvikler sig lige så meget i sit første leveår, som et menneskebarn gør på ca. 15 år. Det er derfor uhyre vigtigt at vælge det helt rigtige foder til sin killing i vækstperioden. 

Når man vælger foder til sin killing er der nogle ting man bør være opmærksom på:

 • Foderet skal være korrekt afbalanceret, så optimal vækst og udvikling kan finde sted
 • Det skal være en god oplevelse for killingen at spise. Foderet skal være velsmagende, uden at man derfor er nødt til at gå på kompromis med indholdet af næringsstoffer

 

Vær opmærksom på, at en sund killing skal være slank og velproportioneret. Overvægt skyldes at killingen indtager flere kalorier, end den forbrænder. Det er vigtigt, at man undgår at overfodre sin killing, da overvægt belaster leddene og er sundhedsskadeligt.

K ITTEN CLASSIC er afbalanceret ernæring til killinger samt drægtige/diegivende hunkatte. Korrekt og afbalanceret indhold af energi, protein, essentielle aminosyrer, calcium og fosfor.

Det anbefales at fodre med KITTEN så længe killingen stadig vokser. Derefter anbefales det at fodre med et afbalanceret fuldfoder til voksne katte.

Læs mere om KITTEN CLASSIC her


Voksne katte

Katte er kødædere og har behov for et letfordøjeligt foder med højt indhold af protein. Det er derfor vigtigt at vælge et afbalanceret fuldfoder af høj kvalitet med højt indhold af animalsk protein. Foderet skal være afbalanceret efter kattens livsstil og aktivitetsniveau og indeholde optimale mængder af alle de næringsstoffer katte har behov for – hverken for lidt eller for meget. Foder med den rigtige sammensætning kan være medvirkende til at holde katten sund og rask.

Det er vigtigt at forebygge overvægt – overvægt er sundhedsskadeligt for katte, og man ved at overvægtige katte har øget tendens til også at have andre helbredsproblemer, bl.a. urinvejsproblemer. Den korrekte daglige fodermængde er den mængde foder, hvor katten opretholder sin idealvægt.

Når man skal vælge foder til steriliserede og kastrerede katte, er det nødvendigt at se på flere faktorer: Foderets kalorieindhold, fordøjelighed og indhold af magnesium samt foderets indflydelse på mængden af urin og urin-pH (surhedsgrad). OLIVER’S kornfri fodervarianter til voksne katte, CHICKEN GRAIN FREE og WEIGHT CONTROL GRAIN FREE har begge en høj andel af protein af animalsk oprindelse, og resulterer i en urin-pH mellem 6,1 og 6,5. Begge varianter er letfordøjelige og har et kalorieindhold på henholdsvis 400kcal/100g og 350kcal/100g, som passer fint til de fleste steriliserede og kastrerede katte. Begge varianter er formuleret med meget lavt magnesiumindhold - CHICKEN GRAIN FREE har et magnesiumindhold på 0,06% og WEIGHT CONTROL GRAIN FREE har et magnesiumindhold på 0,07%.

Læs mere om CHICKEN GRAIN FREE                   Læs mere om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE

                                                 

 

OLIVER’S CHICKEN CLASSIC OG FISH CLASSIC er ligeledes afbalanceret fuldfoder af høj kvalitet til voksne katte. Vores smagsvariant CHICKEN CLASSIC er et godt valg til katte der elsker kylling. Den primære proteinkilde er kylling, og de sekundære proteinkilder er fisk og æg. Vores smagsvariant til katte, der elsker at spise fisk hedder FISH CLASSIC. Foderet har et højt indhold af fisk og et lavere indhold af kylling.

Læs mere om CHICKEN CLASSIC                         Læs mere om FISH CLASSIC her

                                   

Yderligere råd til at nedsætte risikoen for urinvejsproblemer hos katte – bl.a. dannelse af struvitkrystaller og –sten i kattens urinveje:

Lad katten have fri adgang til sit foder eller giv mange små måltider i løbet af dagen.

 

Hvis man ønsker yderligere at fortynde kattens urin og dermed øge volumen, kan man vælge at anvende vådfoder som en del af kattens daglige foderindtag. Katte som spiser vådfoder har en mindre koncentreret urin og øget urinvolume end katte som udelukkende spiser tørkost.

Naturligvis bør katten altid have adgang til frisk vand

Ældre katte

Igennem længere tid har mange ukritisk anbefalet, at alle ældre katte skulle spise et foder med nedsat indhold bl.a. af protein og fosfor. Årsagen var, at man skulle passe godt på kattens nyrer, og det kunne jo være, at katten led af en nyresygdom. En diæt med nedsat indhold af disse næringsstoffer skulle aflaste kattens syge nyrer.

Nu ved man imidlertid bedre, og foder med nedsat indhold af protein anbefales ikke længere til ældre raske katte – denne type diæt kan faktisk have en negativ indvirkning i det lange løb på en sund og rask ældre kat, bl.a. når det kommer til opretholdelse af muskelmassen.

Hvis man er den lykkelige ejer af en sund og rask ældre kat, som er slank og aktiv, anbefaler vi at fortsætte med en af vores voksenfodervarianter – CHICKEN GRAIN FREE, CHICKEN CLASSIC eller FISH CLASSIC. Alle har høj fordøjelighed samt en høj andel af proteinkalorier.

Hvis man er den lykkelige ejer at en sund og rask ældre kat med nedsat aktivitetsniveau og tendens til at tage på, anbefaler vi vores WEIGHT CONTROL GRAIN FREE foder til katte. Dette foder er på flere måder sammensat som et ”traditionelt” seniorfoder, med nedsat fedt- og energiindhold. Foderet har samtidig høj fordøjelighed og en relativt høj andel af proteinkalorier. Korrekt fodring med WEIGHT CONTROL GRAIN FREE vil nedsætte risikoen for, at katten bliver overvægtig. Overvægt hos katte er sundhedsskadeligt – nøjagtigt ligesom hos mennesker.

 

Læs mere om CHICKEN GRAIN FREE                   Læs mere om WEIGHT CONTROL GRAIN FREE

                                                 

Læs mere om CHICKEN CLASSIC                                              Læs mere om FISH CLASSIC her

                                                   

Hvis man ejer en ældre kat, som lider af en kronisk sygdom, som fx nyresygdom, anbefaler vi at man kontakter sin dyrlæge og får vejledning om den korrekte sygdomsdiæt til sin kat.