SPARA UPP TILL 35% PÅ ALLT OLIVERS CLASSIC

Kattleksaker

Kattleksaker ger en glad katt

Katten är bland det vanligaste husdjuret och många har även följt med oss in för att bli innekatter. Katten är ett livsnjutande djur, men den behöver stimulans. Det är viktigt att katten får röra på sig även om den inte befinner sig i sin naturliga miljö. En katt är ett rovdjur, en jägare, och den behöver röra på sig för att må bra. Det är kanske svårt att tro, eftersom de flesta katter tenderar att sova bort dagarna. Våra katter är bortskämda husdjur som får allt serverat och det märks på katternas vikt. Många katter är alldeles för överviktiga idag. Det är igen skillnad på en katt och en människa när det gäller fetma. Övervikten är skadlig och kan leda till följdsjukdomar. En lycklig katt är en frisk katt och därför är det viktigt att den får motion. Det går inte att enbart minska kattens foder eller att ge den dietkost, utan den måste även få röra på sig. Detta är ett välkänt problem och som tur är finns det idag kattleksaker som får den lataste katten att med glädje hoppa upp från favoritplatsen och röra på sig.

Kattleksaker aktiverar din älskling

Idag finns det ett stort utbud av kattleksaker som ger din katt den stimulans den så väl behöver. Hos Oliver’s finns allt från moderna stimuleringsbräden till klassiska leksaksmöss. De så kallade stimuleringsleksakerna är oerhört populära bland kattleksaker. Det är väldigt lätt att ge katten sötsaker som den tycker om när den jamar lite extra sött eller krävande. Det är därför stimuleringsbräden är så bra. Katten får ut en godbit i taget, som den dessutom får kämpa för. Godsakerna göms i dessa kattleksaker som finns i flera olika former och modeller. När katten lyckas med att lösa problemet trillar belöningen ut i form av kattgodis. Den kan fyllas på eftersom, så det är givetvis inga kattleksaker som bara räcker vid ett lektillfälle. Bra kattleksaker uppfyller fler funktioner än bara lek. Ett exempel på det kan vara att medan katten leker slipas även klorna ner eller att leksakens lek kräver motion eller hjärngympa. Eftersom katten är en av världens bästa jägare krävs det inte bara muskler utan även list. Bra kattleksaker ger katten en utmaning.

När katten själv får välja kattleksaker

Eftersom katter är gottegrisar av naturen skulle de flesta bara ligga på sin favoritplats och blicka ut över sitt kungarike. Fast till och med den lataste katten kan man få fart på. Prova exempelvis laserleksakerna. Katterna blir begeistrade av den röda pricken som är mer spännande än lösningen om den försvunna kontinenten Atlantis. De kan leka i timtal för att fånga denna lilla prick som varken avger lukt eller ljud. En annan favorit är såklart de lurviga leksakerna som flyttar på sig med spännande och oanade rörelser. Precis som i naturen springer inte råttor i ett rakt streck. Leksaker ger katten en aktiv dag och tillför spänning i den annars vardagliga tristessen. Din huskatt förvandlas till en tiger i djungeln med rätt leksaker och den behöver aldrig mer ha en tråkig dag.