SPARA UPP TILL 35% PÅ ALLT OLIVERS CLASSIC

Katttillbehör

Hos OLIVERS Petfood finns alla kattillbehör som behövs

Att ha katt är ett privilegium. Det är därför viktigt att ta hand om katten på allra bästa sätt. Det gör du genom att skämma bort den med bra kost, omvårdnad, lek och framför allt en stor portion kärlek. OLIVERS Petfood har de rätta kattillbehören som du behöver för att din katt ska må bra. Allt är framtaget med husdjurets bästa i åtanke. Oavsett om det gäller ett koppel eller en filt så kan du lita på att kvaliten och säkerheten alltid är den bästa för din katt.

Pälsvård och klor kräver bra kattillbehör

Det är stor skillnad på vilka kattillbehör ett djur som tillbringar sina dagar inomhus eller utomhus behöver. En sak som alla katter behöver är däremot att bli borstade då och då. Har du en långhårig katt så behöver pälsen borstas igenom varje dag. En bra kattborste river inte huden, men går ändå igenom den ulliga underpälsen. Tovor som inte tas bort kan bli väldigt smärtsamma för katten. Ett kattillbehör som behövs för dem som lever inne är den viktiga klösbrädan. Klösbrädor kan se ut på lite olika sätt och bestå av olika material. Katter som saknar klösbrädor ger sig ofta på möbler, gärna soffan. Katter som vistas utomhus har inte alls samma problem med klorna eftersom de använder exempelvis trädstammar. Däremot kan det givetvis vara så att klorna till och från behöver klippas ändå. En klotång är alltid bra att ha hemma om man är djurägare.

Kattillbehör för mat och vatten

Förutom bra kost behövs det även bra skålar till din katt. Katter tycker exempelvis inte om små skålar som gör att morrhåren trycks upp. Om din katt dricker för lite vatten kan du prova med att byta ut vattenskålen. En del katter verkar dessutom föredra vatten direkt ut kranen. Inte så hygieniskt som ni förstår, men som tur är finns det moderna vattenskålar i Oliver´s Petfoods sortiment. Dessa skålar ger färskt och rinnande vatten utan att morrhåren kommer i kläm. Maten är det viktigaste för kattens välbefinnande, så använd bra matskålar. Du ska exempelvis inte ha en kombinerad vatten- och matskål. Anledningen är att bakterier snabbt samlas och kan göra katten sjuk. Dessutom är det alltid trevligt att ha fina skålar framme i köket.

Lek och tjim

Katterna måste få stimulans. Utekatter kan sysselsätta sig själva, men innekatter behöver mer stimulans. De kan man ge dem genom att köpa olika kattillbehör. Det finns roliga klätterställningar, laserleksaker, aktiveringsbräden och traditionella jaktleksaker. Allt för att ge katten både lek och motion i vardagen. Ett sätt för katten att leka både ute och inne när den själv vill är att köpa en kattlucka. Dessa kattillbehör fungerar även utmärkt på balkonger. Katten lär sig vanligtvis efter bara en gång hur den fungerar. Det finns väldigt många bra kattillbehör som ger katten en meningsfull och bekväm tillvaro. Kattsängar, kattlådor, halsband eller transportburar, vad som än behövs finner du allt du behöver till din katt hos Oliver’s Petfood.