SPARA UPP TILL 30% VID KØP AV 2 x 8 ELLER 12 KG OLIVERS FODERSÄCKER

Kattsand & Kattströ

OLIVERs kattströ OLIVERS CAT SAND består av bentonit, som är en naturlig lerart, torkad och granulerad i fina korn. Kattströ som är gjort på bentonit har flera naturliga egenskaper som passar perfekt för ändamålet. Bentonit har till exempel en otrolig förmåga att absorbera fukt samt reducera lukt då den kapslar in organiska dofter på ett mycket effektivt sätt. OLIVERS kattsand är en 100 % naturlig produkt som inte är bearbetad eller behandlad på något sätt. Därför kan det förekomma variationer i kvalitet från paket till paket, precis som med alla råvaror som utvinns ur jorden. Vi på OLIVERS strävar alltid efter att leverera bästa möjliga kvalitet och är du inte 100 % nöjd med din produkt så kommer vi självklart och hämtar tillbaka den utan något krångel.

Katter kräver renlighet

Katter är extremt renliga djur. Inga andra husdjur täcker över sin spillning när de har gjort sina behov och tvättar sig rena efteråt. Katter som har möjlighet att gå ut i naturen föredrar oftast att göra sina behov utomhus, och helst på platser där andra katter har varit.

Om möjligt så föredrar katter att urinera på ett ställe och bajsa på ett annat och sedan täcka över sin spillning. Samma sak gäller innekatter och katter som bor i hus utan en kattlucka och därför inte kan komma ut när de ska göra sina behov.

Katter gillar att gå i kattlådan, så länge den verkligen är ren och ordentligt fylld med kattsand. Det är viktigt att ha en kattlåda per katt, om du har flera katter så ska varje katt ha en egen kattlåda och helst en extra. Det betyder alltså att om du har två katter så bör du ha 3 kattlådor tillgängliga.

En riktigt bra kattlåda är ett måste för alla kattälskare

En bra kattlåda ska vara mycket större än din katt och tillräckligt djup för att rymma 4-5 cm kattsand. Om du har en kattunge eller planerar att skaffa en så bör du köpa en kattlåda där kanterna är lite lägre än på en vanlig låda. Kattlådan ska vara placerad så att katten alltid ha fri tillgång till den och kan gå i lugn och ro. Kattlådan ska helst inte stå i närheten av kattens vatten- och matskålar.

Som vi tidigare har nämnt är det mycket viktigt att hålla kattlådan ren så att katten gillar att använda den. Släng gärna alla synliga avförings- och urinklumpar flera gånger om dagen och rengör lådan ordentligt minst en gång per dygn. Vid ordentlig rengöring, töm lådan helt på kattströ, tvätta ur den och desinficera innan du fyller på den med kattströ igen.  

Kattströ är viktigt för den renliga katten. Undvik gärna all parfymerad kattsand och använd i stället kattsand av hög kvalitet som inte dammar för mycket och som är bra för katten att krafsa i. Det är viktigt att använda kattsand som är klumpbildande och som inte dammar för mycket. På det sättet blir det enklare att städa kattlådan och att upprätthålla en god hygien.