SPARA UPP TILL 30% VID KØP AV 2 x 8 ELLER 12 KG OLIVERS FODERSÄCKER

Transportburar till katt

Transportbur för katter till alla resor

Det har blivit allt vanligare att vi reser med våra husdjur. Husdjuren är självklara familjemedlemmar och de följer med oss på semestern, cykelturen och till fiket. Det här ställer naturligtvis krav på hur vi transporterar våra djur. För det är stor skillnad på hur vi fraktar våra djur vid olika tillfällen. På Olivers Petfood hittar du alla varianter av transportburar för katter. Det är inte alla gånger det lättaste att flytta på katter. De tycker om sitt eget revir och känner sig trygga hemma. Därför är det faktiskt bättre att ha en transportbur än att exempelvis låta den vara fri i bilen. Innan du ska resa långt kan det därför vara ett bra tips att låta katten ”bo in sig” i buren innan resan så att den känner sig trygg och känner igen lukten. Det är alltid värst de första gångerna innan katten är van vid att resa. En transportbur för katter gör det svåra lite enklare. Dessutom innebär det en betydligt högre säkerhet i trafiken med en kattbur. En lös katt i bilen kan innebära en trafikfara.

En trygg resa med en transportbur för katter

På resande fot är det viktigt att katten kan känna sig trygg. Ovana kattägare kanske tror att det är bättre att katten får vara ”fri” istället för inne i en bur. Det här visar dock på brist på kunskap om katters beteende. Katter älskar trånga platser och detta är en del av deras infödda beteende. Katten ska såklart inte vara inlåst i transportburen hemma. Istället är det i okända miljöer som katten tenderar att trivas i små, trygga utrymmen. Detta hör samman med kattens naturliga beteende. Ett sätt att skydda sig från fara är att kura ihop sig mellan stenar och andra naturliga murar för att skydda sig mot rovdjur. En transportbur för katter innebär att katten känner till miljön och därmed även känner sig trygg. En annan del är att katten är en riktig pascha och gillar att ha det varmt och mysigt. Om du är på resande fot, bädda gärna din transportbur för katter med en mysig filt.

En transportbur för katter till alla tillfällen

På Oliver’s Petfood finns ett stort och varierat utbud av transportburar för katter. Här finns moderiktiga väskor som är lätta att bära med sig på armen. Den här typen av väska passar såklart perfekt att slänga över axeln för en dag på stan. Katten får en mjuk och mysig transport. Idag finns det även transportburar att fästa på cykeln. Det är ett bra alternativ för dem som har sin katt på dagis under arbetsdagen. En annan variant av transportbur för katter är de som placeras bak i bilen. Perfekt för lite länge turer och för dem som ofta reser med sitt djur. Dessa burar är lätta att montera upp i bagaget. Det vanligaste när det gäller transportburar för katter är den bärbara varianten. En bur med ett handtag som är lätt att bära med sig. Den är vanligtvis tillverkad av plast, men det finns även modeller av tyg. Alla transportburar är lätta att ta med sig och att rengöra.